Recept voor cheesecake met sinaasappelsalsa
4 augustus 2011
Het is vandaag The 4th of July, een bekende feestdag in Amerika. Daarom vandaag het recept voor een Amerikaanse klassieker: de cheesecake.
Het is vandaag The 4th of July, een bekende feestdag in Amerika. Daarom vandaag het recept voor een Amerikaanse klassieker: de cheesecake.
Taart voor 10 à 12 personen.
Boodschappenlijstje:
- 200 g almondkoekjes
- 75 g boter, gesmolten
- 500 g roomkaas, op kamertemperatuur
- 200 ml crème fraîche
- 200 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- geraspte schil (alleen het oranje) van 1 sinaasappel
- 4 eieren
Voor de salsa:
- 2 sinaasappels
- 1 granaatappel
- 2 el fijngehakte verse munt
- 1 el vloeibare honing
Extra: keukenmachine, springvorm (24 cm doorsnee).
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Maal in de keukenmachine de koekjes tot kruimels.
- Meng er de gesmolten boter door.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en strijk het met de bolle kant van een lepel glad.
- Zet in de koelkast.
- Klop in een kom met een mixer de roomkaas zacht.
- Klop er de crème fraîche, suiker, vanillesuiker en sinaasappelrasp door.
- Voeg de eieren één voor één toe.
- Klop alles tot een glad beslag.
- Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm.
- Bak de taart ca. 1 uur en 15 minuten in de oven licht goudbruin.
- Pel intussen voor de salsa de sinaasappels en verwijder het wit.
- Verdeel de sinaasappel in partjes en snijd in kleine stukjes.
- Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit.
- Meng in een schaaltje de sinaasappels met de granaatappel, munt en honing.
- Serveer de cheesecake met de salsa.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten, plus 75 minuten oventijd.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.