Recept voor chili con carne
2 juni 2014
Zin in een klassiek Mexicaans gerecht? Maak deze chili con carne. Lekker met rijst!
Zin in een klassiek Mexicaans gerecht? Maak deze chili con carne. Lekker met rijst!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 450 g witte rijst
- 2 el zonnebloemolie
- 2 uien, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode paprika, in reepjes
- 750 g rundergehakt
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 el chilipoeder
- 3 blikken tomatenstukjes (à 400 g)
- 1 blik Hollandse bruine bonen (800 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik chilibonen (400 g)
- 2 tl gedroogde munt
- 2 bekertjes zure room (à 125 g)
Aan de slag!
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een grote braadpan de olie. Fruit de ui en de knoflook. Bak de paprika 3 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Schep de komijn, de kaneel en de chilipoeder door het gehakt. Voeg de blikken tomaat toe en breng aan de kook. Stoof de gehakt-tomatensaus 10 min. met de deksel op de pan.
- Voeg de bonen toe en verwarm de chili nog 5 min. Breng op smaak met de munt en zout en peper.
- Serveer de helft van de chili met de 2/3 van de rijst en 1 bekertje zure room.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.