Recept voor chili con carne
20 december 2017
Handig: 1x koken en 2x eten! Maak je vandaag deze chili con carne? Als je dit recept volgt, houd je genoeg restjes over om morgen heerlijke chili-enchilada’s te maken.
Handig: 1x koken en 2x eten! Maak je vandaag deze chili con carne? Als je dit recept volgt, houd je genoeg restjes over om morgen heerlijke chili-enchilada’s te maken.
Boodschappenlijstje voor 4 personen
-450 g witte rijst
-2 el zonnebloemolie
-2 uien, gesnipperd
-4 tenen knoflook, fi jngesneden
-1 rode paprika, in reepjes
-750 g rundergehakt
-2 tl gemalen komijn
-1 tl gemalen kaneel
-1 el chilipoeder
-3 blikken tomatenstukjes (à 400 g)
-1 blik bruine bonen (800 g), uitgelekt en afgespoeld
-1 blik chilibonen (400 g)
-2 tl gedroogde munt
-2 bekertjes zure room (à 125 g)
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een grote braadpan de olie. Fruit de ui en de knofl ook. Bak de paprika 3 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de komijn, de kaneel en de chilipoeder door het gehakt. Voeg de blikken tomaat toe en breng aan de kook. Stoof de gehakt-tomatensaus 10 minuten met de deksel op de pan. Voeg de bonen toe en verwarm de chili nog 5 minuten. Breng op smaak met munt en zout en peper. Serveer de helft van de chili met 2/3 van de rijst en 1 bekertje zure room.
Bereidingstijd: 30 minuten
Wat bewaar je voor morgen?
Laat de overgebleven chili con carne afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Bewaar ook het tweede bekertje zure room en de rest van de rijst afgedekt in de koelkast.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Zara Home.