Recept voor chili con carne
24 april 2015
Het beste recept voor chili con carne!
Het beste recept voor chili con carne!
Diner voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 450 g rijst (liefst zilvervlies of wilde rijst)
- 2 el zonnebloemolie
- 2 uien, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode paprika, in reepjes
- 320 g rundergehakt
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 el chilipoeder
- 3 blikken tomatenstukjes (à 400 g)
- 1 blik bruine bonen (800 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik chilibonen (400 g)
- 2 tl gedroogde munt
- 2 bekertjes zure room (à 125 g)
Aan de slag!
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een grote braadpan de olie.
- Fruit de ui en de knoflook. Bak de paprika 3 minuten mee.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Schep de komijn, de kaneel en de chilipoeder door het gehakt. Voeg de tomaat toe en breng aan de kook.
- Stoof de gehakt-tomatensaus 10 minuten met de deksel op de pan. Voeg de bonen toe en verwarm de chili nog 5 minuten.
- Breng op smaak met munt en zout en peper. Serveer chili met een kleine portie rijst en beetje zure room.
Bereidingstijd: 30 minuten