Recept voor chiligarnalen met mango & komkommer-koriandersalade
Tekst: Vriendin
11 augustus 2016
Dit zoetpittige hoofdgerecht is ook heerlijk als je de garnalen vervangt door blokjes kipfilet of biefstuk.
Dit zoetpittige hoofdgerecht is ook heerlijk als je de garnalen vervangt door blokjes kipfilet of biefstuk.
Ingrediënten: 1 komkommer • 4 el sojasaus • 3 el heldere rijstazijn • 1 el gembersiroop • 2 tl sesamolie • 250 g noedels • 3 el rijstolie • 500 g grote, ongepelde garnalen • 1 mango, in blokjes • 1 rode paprika, in reepjes • 75 ml zoete chilisaus • 1 bosje koriander, grofgehakt
Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een theelepeltje de zaadlijsten uit de helften en snijd de komkommer in plakjes. Meng in een schaal de sojasaus met de azijn en de gembersiroop. Schep de komkommer erdoor en zet apart. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rijstolie in een wok. Bak de garnalen in 4 minuten net gaar. Voeg de mango en de paprika toe en bak 2 minuten al omscheppend mee. Schenk de chilisaus bij de garnalen en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur. Meng de koriander door de komkommersalade. Verdeel de noedels over 4 borden. Schep er de garnalenroerbak op en serveer met de komkommer-koriandersalade.
Bereidingstijd: 25 minuten
Meer recepten? Kijk hier.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten