Recept voor Chinese kippensoep met groene asperges
11 juni 2013
Licht maar rijk van smaak door de pittige bouillon met Chinese smaakmakers.
Licht maar rijk van smaak door de pittige bouillon met Chinese smaakmakers.
Voor- of lunchgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 liter kippenbouillon
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes
- 1 teen knoflook, in plakjes
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en in stukken
- 500 g groene asperges
- 2 kipfilets, in reepjes
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 2 bosuitjes, in ringetjes
Aan de slag!
- Breng in een ruime pan de bouillon met de gember, knoflook en chilipeper aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de bouillon met een deksel op de pan 10 minuten zachtjes trekken.
- Snijd intussen de houtachtige onderkanten van de asperges af (2-3 cm).
- Snijd de asperges elk in 3 gelijke stukken.
- Schep met een schuimspaan de gember, knoflook en chilipeper uit de bouillon.
- Voeg de asperges en kipreepjes toe.
- Laat de bouillon tegen de kook aan 5-6 minuten sudderen tot de kip gaar is en de asperges beetgaar zijn.
- Breng de soep op smaak met de sojasaus en sesamolie.
- Schep de soep in kommen en strooi er de bosuitjes over.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tips:
- Klop 2 eieren met wat zout en peper los en bak er in een dunne omelet van. Snijd de omelet in reepjes en garneer de soep ermee.
- Maak er een maaltijdsoep van door 125 gram eiermie te koken en over de kommen te verdelen. Schenk de soep erover.
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.