Recept voor Chinese mie met kip en cashewnoten
16 augustus 2016
Wist je dat een cashewnoot een zaadje is van de zogenaamde cashewappel? En dat de meeste cashewnoten in Afrika worden verbouwd?
Chinees eten, we houden ervan! Probeer eens deze Chinese mie. Wist je dat een cashewnoot een zaadje is van de zogenaamde cashewappel? En dat de meeste cashewnoten in Afrika worden verbouwd?
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
300 g mienestjes
450 g nasi/bamigroenten met pepertje (zak of pak)
3 el zonnebloemolie
400 g kipfiletreepjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
200 g champignons (zak), gesneden
4 el oestersaus
75 g cashewnoten
zoete chilisaus, om erbij te serveren
Aan de slag
Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het pepertje uit de zak groenten fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de kipreepjes 3 minuten. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 30 seconden mee. Voeg de champignons en groenten toe en roerbak 3-4 minuten mee. Meng er de mie en oestersaus door en laat alles warm worden. Strooi er de cashewnoten over. Serveer met zoete chilisaus.
Probeer ook ons Chinese recept voor tjaptjoi met kip en garnalen