Placeholder

Recept voor Chinese mie met kip en cashewnoten

Wist je dat een cashewnoot een zaadje is van de zogenaamde cashewappel? En dat de meeste cashewnoten in Afrika worden verbouwd?

Wist je dat een cashewnoot een zaadje is van de zogenaamde cashewappel? En dat de meeste cashewnoten in Afrika worden verbouwd?

Ingrediënten: 300 g mienestjes 450 g nasi/bamigroenten met pepertje (zak of pak) 3 el zonnebloemolie 400 g kipfi letreepjes • 2 tenen knoflook, fijngehakt 200 g champignons (zak), gesneden 4 el oestersaus 75 g cashewnoten zoete chilisaus, om erbij te serveren 

Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het pepertje uit de zak groenten fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de kipreepjes 3 minuten. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 30 seconden mee. Voeg de champignons en groenten toe en roerbak 3-4 minuten mee. Meng er de mie en oestersaus door en laat alles warm worden. Strooi er de cashewnoten over. Serveer met zoete chilisaus.

Bereidingstijd: 15 minuten