Placeholder

Recept voor Chinese omelet met garnalen

Dit gerecht is ideaal als je in weinig tijd toch een lekkere en gezonde maaltijd op tafel wilt hebben.

Dit gerecht is ideaal als je in weinig tijd toch een lekkere en gezonde maaltijd op tafel wilt hebben.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 eieren
  • 1 el droge sherry
  • 2 tl sesamolie
  • 2 el olie
  • 250 g rauwe, gepelde tijgergarnalen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 400 g Oosterse roerbakgroenten (panklaar)
  • 1-2 el sojasaus
  • 2 bosuitjes, in ringen (eventueel)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC.
  2. Klop in een kom de eieren met de sherry en sesamolie los.
  3. Voeg wat zout en peper toe.
  4. Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan en laat het eimengsel erin lopen.
  5. Bak de onderkant van de omelet goudbruin, keer de omelet en bak de andere kant goudbruin.
  6. Laat de omelet op een bord glijden en houd hem in de oven warm. 
  7. Dep de garnalen goed met keukenpapier droog.
  8. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de knoflook 30 seconden.
  9. Voeg de tijgergarnalen toe en bak ze ca. 2 minuten.
  10. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak ze 3-4 minuten mee.
  11. Schenk er de sojasaus bij.
  12. Breng op smaak met peper. 
  13. Schep het garnalenmengsel op een helft van de omelet en klap de omelet dubbel.
  14. Strooi er eventueel de bosuitjes over.

Lekker met rijst.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk