Recept voor chocolade-bananenbrood van Laura’s Bakery
6 februari 2020
Bananen uit de hand eten vind ik niet heel erg lekker, maar verwerkt in baksels: heerlijk. Vorig jaar maakte ik dit glutenvrije chocolade-bananenbrood en dat was me toch lekker.
Bananen uit de hand eten vind ik niet heel erg lekker, maar verwerkt in baksels: heerlijk. Vorig jaar maakte ik dit glutenvrije chocolade-bananenbrood en dat was me toch lekker. Inmiddels bak ik minimaal één bananenbrood per maand, steeds met een ander smaakje. Ik ben benieuwd wat de volgende wordt.
Voor 12 plakjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 50 minuten
Ingrediënten
• 3 rijpe bananen
• 3 eieren
• 120 g amandelmeel
• 100 g maïsmeel
• 30 g cacaopoeder
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda
• snuf zout.
Extra nodig:
• cakevorm van 25 cm
• bakpapier
• extra banaan ter decoratie (optioneel)
Ook lekker: Recept voor havermout-amandel eierkoeken van Laura’s Bakery
Aan de slag
1. Prak of pureer de bananen tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en klop erdoor met een garde. Voeg de rest van de ingrediënten toe en maak er met een spatel een egaal beslag van.
2. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Als je nog een banaan ter decoratie gebruikt: halveer hem in de lengte en leg bovenop het beslag (druk hem er een klein beetje in).
3. Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten op 180°C (boven- en onderwamte) gaar.
Tip: hoeft het niet glutenvrij te zijn? Dan kun je het maïsmeel ook vervangen door bloem.
Bewaren: goed luchtdicht verpakt is het brood ongeveer 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast.
Meer recepten van Laura vind je op vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl.