Recept voor chocolade ‘mousse’ met kersen
28 september 2014
Deze gezondere versie van chocolademousse valt bij iedereen in de smaak. Dat wordt smullen!
Deze gezondere versie van chocolademousse valt bij iedereen in de smaak. Dat wordt smullen!
Boodschappenlijstje:
- 200 g gepelde banaan (1 grote banaan)
- 1 volle el cacaopoeder
- 75 ml halfvolle melk
- 200 g kersen, vers of diepvries (ontdooid)
- 1/2 el geraspte kokos
- Ook nodig: 4 glaasjes van ca. 100 ml
Aan de slag!
- Pureer met een staafmixer de banaan, cacao en melk tot een schuimig mengsel.
- Verdeel de mousse over 4 glaasjes.
- Verdeel de kersen over 4 (gebaks)bordjes en zet op elk bordje 1 glaasjes mousse.
- Bestrooi met de kokos.
Bereidingstijd: ca. 5 min.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.