
Recept voor chocolademousse
Tekst: Vriendin
14 februari 2015
Verras jouw Valentijn vanavond met dit heerlijke dessert.
Verras jouw Valentijn vanavond met dit heerlijke dessert.
Boodschappenlijstje:
- 100 g pure chocola, gebroken
- 75 ml melk
- 125 ml slagroom
- 40 g suiker
- snufje zout
Aan de slag!
- Smelt de chocolade in een glazen of metalen kom boven een pan kokend water (= au bain-marie).
- Verwarm de melk en roer die met een garde door de gesmolten chocolade. Laat dit mengsel even afkoelen in een gootsteen gevuld met koud water.
- Klop de slagroom, suiker en zout stijf in een kom.
- Spatel de opgeklopte slagroom door het chocolade-melkmengsel en verdeel dit over 2 kopjes.
- Laat in de koelkast 3-4 uur opstijven en serveer koud, eventueel met een takje munt erop.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Gastronomie Nostalgie, Dille & Kamille.
Meer van Vriendin