Recept voor chocoladenotenrollen
17 januari 2014
Zin in een lekker ontbijtje? Maak dan eens deze heerlijke chocoladenotenrollen. Ook leuk om met de kids te maken en te eten in het weekend!
Zin in een lekker ontbijtje? Maak dan eens deze heerlijke chocoladenotenrollen. Ook leuk om met de kids te maken en te eten in het weekend!
Ontbijtgerecht, 6 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 blik croissantdeeg (koelvers, voor 6 stuks)
- 75 g pure chocolade, fijngehakt
- 1 ei, losgeklopt
- 3 el ongezouten noten (bijv. pistache-, wal- of hazelnoten), fijngehakt
- Extra: bakplaat bekleed met bakpapier
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Rol het croissantdeeg uit.
- Snijd het deeg per 2 deegdriehoeken door, zodat 3 rechthoekige deeglappen ontstaan.
- Druk de diagonale naden dicht.
- Snijd elke deeglap in de lengte door.
- Strooi de chocolade in een baan over de deegplakjes.
- Rol elk plakje in de breedte op zodat lange, dunne rollen ontstaan.
- Leg de chocoladerollen op een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk ze dun met ei en strooi er de noten over.
- Bak de rollen in de voorverwarmde oven in 10 min. goudbruin en gaar.
- Warm zijn de rollen met de zachte chocoladevulling op hun lekkerst!
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 10 minuten oventijd.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio Bazar, Ikea, Hema, Rice, Dille & Kamille,