Recept voor chocolate chip cookies
31 maart 2012
Met éxtra bittere chocolade! Voeg eventueel nog 50 gram fijngehakte walnoten aan het deeg toe voor een nog bitterder accent.
Met éxtra bittere chocolade! Voeg eventueel nog 50 gram fijngehakte walnoten aan het deeg toe voor een nog bitterder accent.
Koekjes, dertig stuks.
Boodschappenlijstje:
- 125 g zachte boter
- 175 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 300 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 175 g extra bittere chocolade, grof gehakt
Extra: bakpapier.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Klop in een kom de boter met de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout romig.
- Klop er de eieren door.
- Spatel er de bloem, het bakpoeder en stukjes chocolade door.
- Verdeel het deeg in 30 porties en rol er balletjes van.
- Leg de balletjes met wat tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze wat platter.
- Bak de koekjes (eventueel in 2 keer) in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze op een rooster afkoelen.
Tips voor kids
Vervang de bittere chocolade door (oranje) smarties of M&M’s en laat de kinderen de feestelijke koekjes verkopen of uitdelen op de vrijmarkt.
Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.