Recept voor chocolate chip koeken met witte chocolade, pecannoten en karamel van Laura’s Bakery
21 juli 2020
Chocolate chip cookies, daar krijg ik dus echt nooit genoeg van. De klassieker maak ik het liefst, maar ik mag ook graag andere smaakcombinaties proberen. Deze met witte chocolade, pecannoten en karamelblokjes zijn verrukkelijk!
Voor 16 koekjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 1 uur
Baktijd: 12-14 minuten
Ingrediënten
•100 g boter
• 150 g lichtbruine basterdsuiker
• 1 ei
• 1 tl vanille-extract
• 200 g bloem
• snuf zout
• 1 tl baking soda
• 75 g witte chocolade
• 50 g pecannoten
• 25 g karamelblokjes
Extra nodig: bakpapier, bakplaat
Ook lekker: Recept voor no knead volkoren brood van Laura’s Bakery
Aan de slag
1. Mix boter en suiker tot een romig geheel. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen. Voeg bloem, zout en baking soda toe en kneed tot een stevig deeg.
2. Hak de chocolade, noten en karamel fijn, kneed door het deeg zodat het goed verdeeld is. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
3. Draai na een uur balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes deeg wat platter. Ze zullen niet heel veel uitlopen omdat er relatief veel vulling door het deeg zit. Bak de koekjes in 12-14 minuten op 170°C (boven- en onderwarmte).
Tip: laat de koekjes een paar minuten op de plaat afkoelen voordat je ze naar een rooster verplaatst.
Bewaren: luchtdicht verpakt ongeveer twee weken houdbaar buiten de koelkast.
Lees ook: Dit koekjesrecept met maar vijf ingrediënten gaat het internet over
Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Lieft