Placeholder

Recept voor citroen-cappuccino

Deze zondag hebben we weer een heerlijk recept voor een nagerecht voor je klaarstaan.

Deze zondag hebben we weer een heerlijk recept voor een nagerecht voor je klaarstaan.

Nagerecht, voor 10 kleine kopjes

Boodschappenlijstje:

Voor de citroenvulling:

  • 100 g suiker
  • 325 ml water
  • 32 g maisbloem
  • 1 limoen, sap en geraspte schil
  • 2 eieren
  • 2 druppels vanille-essence

Voor de bodem:

  • 20 g rauwe amandelen
  • 40 g zoete biscuit
  • 10 g ongezouten boter

Voor de koffieroom:

  • 100 ml verse slagroom
  • 1 shot espresso
  • 10 g poedersuiker

Aan de slag!

  1. Scheid het eiwit en de dooiers.
  2. Doe de koekjes, amandelen en boter in een blender en mix tot het verkruimeld is. Verdeel deze mix over 10 kopjes, duw het met je vingers aan en laat een half uur rusten.
  3. Doe het water, de suiker, bloem, eigeel, vanille en sap en rasp van de citroen in een diepe pan.
  4. Mix alles met een garde en verwarm op zacht vuur terwijl je constant blijft roeren tot er bellen komen.
  5. Haal direct van het vuur, verdeel over de kopjes en laten 1 uur afkoelen.
  6. Meng de slagroom met de poedersuiker en koffie in een kom tot er pieken vormen.
  7. Gebruik een spuitzak en maak rozetten op elk kopje en serveer.

Productie: Tessa Klösters. Receptuur: George Borg. Foto’s gerechten: Peter Kooijman. Sfeerfoto’s: Ruud Hoornstra. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, &Klevering-Zuid. Met dank aan: Malta Tourism Authority www.visitmalta.com en www.malta.nl, Air Malta www.airmalta.com en Bamboo Farmhouse Gozo www.bamboofarmhousegozo.com.