Placeholder

Recept voor citroenkwarktaart

Wil je trakteren of krijg je bezoek? Kies eens niet voor de standaard appeltaart, maar voor een citroenkwarktaart. Deze taart is heerlijk fris en luchtig, mmm!

Wil je trakteren of krijg je bezoek? Kies eens niet voor de standaard appeltaart, maar voor een citroenkwarktaart. Deze taart is heerlijk fris en luchtig, mmm!

Tussendoortje: 8 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 200 gram bastognekoekjes of andere koekjes
  • 500 ml citroenkwark
  • 1 citroen
  • 6 gelatineblaadjes
  • 250 ml (opgeklopte) slagroom
  • 60 gram boter
  • 1 zakje suiker
  • 2 eetlepels water

Aan de slag!

  1. Begin met het verkruimelen van de Bastognekoeken. Smelt de boter in de magnetron en meng de koekkruimels en de boter door elkaar.
  2. Verdeel de koekkruimels over de bodem van een ingevette springvorm en zet de springvorm in de koelkast.
  3. Doe de gelatine in een kommetje met water en laat deze 5 minuten weken.
  4. Verwarm het citroensap samen met 2 eetlepels water in een klein pannetje op het vuur, zodra dit warm is haal je het pannetje van het vuur en voeg je de gelatine toe. Meng dit goed door elkaar totdat de gelatine helemaal opgelost is. Laat dit vervolgens even afkoelen.
  5. Meng de kwark met de opgeklopte slagroom in een kom.
  6. Voeg de gelatine toe aan de kom met de kwark en meng alles goed door elkaar.
  7. Schep het kwarkmengsel over de koekjesbodem en zet de taart voor minimaal een paar uur in de koelkast totdat deze helemaal stijf geworden is.

Bereidingstijd: 20 minuten + een paar uur in de koelkast

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.