Placeholder

Recept voor citroenkip met tomatensalade

Of het buiten prachtig weer is of niet, je haalt het zonnetje in huis met dit heerlijke gerecht!

Of het buiten prachtig weer is of niet, je haalt het zonnetje in huis met dit heerlijke gerecht!

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 kipfilets
  • 1 kleine citroen
  • 1 teen knoflook
  • 250 gehalveerde kerstomaatjes
  • 1 in blokjes gesneden komkommer
  • enkele groene olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 el citroensap
  • handje verse basilicum

Aan de slag!

  1. Marineer de kipfilets 5 minuten in het sap en het rasp van de citroen en van uitgeperste de knoflook. 
  2. Maak intussen een salade door de kerstomaatjes te mengen met de komkommer, de olijven, de olijfolie, het citroensap en de basilicum.
  3. Verhit in een koekenpan olijfolie en bak de kipfilets in ca. 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
  4. Serveer met de salade en geroosterd zuurdesembrood.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Productie: Maaike Visser. Eindredactie: Yvonne Polman. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Goran Todorovic. Recepten: Tal Maes.