Recept voor coq au vin
23 juni 2016
Zet een Franse klassieker op tafel!
Zet een Franse klassieker op tafel!
Boodschappenlijst voor 4 personen
-4 kippenbouten
-zout en peper uit de molen
-olijfolie om in te bakken
-3 sjalotten, gepeld in stukjes
-2 teentjes knoflook in plakjes
-150 g spekblokjes
-150 g champignons, gehalveerd
-2 eetl. bloem
-½ liter rode wijn
-¼ liter kippenbouillon
-4 wortels, geschild en in stukjes van 3 cm
-4 takjes tijm
-6 takjes platte peterselie
-150 g zilveruitjes
-2 eetl. grof gehakte peterselie voor de garnering
Extra: braadpan, aluminiumfolie.
Kruid de kippenbouten met peper en zout. Bak ze in olijfolie op laag vuur mooi goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm in de folie. Fruit in dezelfde pan de sjalotten en de knoflook. Voeg de spekblokjes en de champignons toe en bak deze nog enkele minuten mee. Roer nu de bloem er doorheen en voeg beetje bij beetje de wijn en de bouillon toe. Blijf roeren, zodat een gebonden saus ontstaat. Doe nu de kippenbouten, de wortel en de kruiden erbij en breng aan de kook. Laat daarna 60 minuten op laag vuur gaar stomen. Doe er de laatste 5 minuten de zilveruitjes bij. Garneer met de gehakte peterselie.
Bereidingstijd: 90 minuten.