Placeholder

Recept voor cordon bleu op z’n Frans

Een heerlijk, klassiek recept dat je gewoon zelf kunt maken. Niks, diepvries!

Een heerlijk, klassiek recept dat je gewoon zelf kunt maken. Niks, diepvries!

Boodschappenlijstje:

  • 2 kipfilets
  • 2 plakjes slagersham, gehalveerd
  • 2 plakjes jonge kaas, gehalveerd
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g paneermeel
  • 3 el olijfolie.
  • Extra nodig: 4 cocktailprikkers

 

Aan de slag!

  1. Snijd de kipfilets als een boek open.
  2. Leg de ham en de kaas op een helft, klap weer dicht en steek vast met een cocktailprikker.
  3. Haal de kip door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer voor een extra krokant korstje.
  4. Verhit in een koekepan de olijfolie.
  5. Bak de cordon bleus in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Lekker met krieltjes met zeezout en ratatouille.

Bereidingstijd: 25 minuten

Tip In plaats van kipfilets kun je ook kipschnitzel nemen. Die hoef je niet open te snijden: je vouwt hem gewoon dubbel, met de kaas en ham ertussen.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Kitsch Kitchen, H&M Home.