Recept voor cordon bleu op z’n Frans
8 juli 2015
Een heerlijk, klassiek recept dat je gewoon zelf kunt maken. Niks, diepvries!
Een heerlijk, klassiek recept dat je gewoon zelf kunt maken. Niks, diepvries!
Boodschappenlijstje:
- 2 kipfilets
- 2 plakjes slagersham, gehalveerd
- 2 plakjes jonge kaas, gehalveerd
- 2 eieren, losgeklopt
- 100 g paneermeel
- 3 el olijfolie.
- Extra nodig: 4 cocktailprikkers
Aan de slag!
- Snijd de kipfilets als een boek open.
- Leg de ham en de kaas op een helft, klap weer dicht en steek vast met een cocktailprikker.
- Haal de kip door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer voor een extra krokant korstje.
- Verhit in een koekepan de olijfolie.
- Bak de cordon bleus in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Lekker met krieltjes met zeezout en ratatouille.
Bereidingstijd: 25 minuten
Tip In plaats van kipfilets kun je ook kipschnitzel nemen. Die hoef je niet open te snijden: je vouwt hem gewoon dubbel, met de kaas en ham ertussen.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Kitsch Kitchen, H&M Home.