Recept voor courgette-ricottasoep met basilicum
Tekst: Vriendin
31 december 2017
Altijd lekker, een soepje op de laatste zondag van het jaar. Deze courgette-ricottasoep kost iets meer tijd, maar zit vol lekkere ingrediënten voor een vullende soep.
Altijd lekker, een soepje op de laatste zondag van het jaar. Deze courgette-ricottasoep kost iets meer tijd, maar zit vol lekkere ingrediënten voor een vullende soep.
Vegetarische soep, 4 personen
Boodschappenlijstje:
– 2 el olijfolie
– 2 sjalotten, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 1,5 courgette, in blokjes
– 1 grote kruimige aardappel, in blokjes
– 1 liter groentebouillon (van tablet)
– 8 el ricotta
– 3 el basilicumblaadjes
– Extra: staafmixer
Aan de slag!
- Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de knoflook met de sjalot. Schep de courgette en de aardappel erdoor en bak 1 min. zonder te kleuren.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
- Meng de helft van de ricotta door de soep. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de soep in 4 diep borden. Schep er de rest van de ricotta in en bestrooi met de basilicumblaadjes en peper naar smaak. Lekker met grissini.
Tip: Omwikkel de grissini met parmaham of pancetta.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, De Weldaad, Gastronomienostalgie.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten