Recept voor courgettesoep met kervelpesto
18 juni 2018
Een lichte soep met een heerlijke, volle smaak!
Een lichte soep met een heerlijke, volle smaak!
Lunch- of licht hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 el pijnboompitten
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- flinke hand kervel
- 6 el extra vierge olijfolie
- 3 el geraspte parmezaanse kaas
- 2 el olijfolie, om te bakken
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 courgettes, in blokjes
- 1 l groentebouillon
- 125 ml slagroom
- Extra: staafmixer of keukenmachine
Aan de slag!
- Rooster voor de pesto de pijnboompitten in een droge koekepan en schud ze op een bord.
- Houd 1/2 el pijnboompitten apart. Pureer de rest van de pijnboompitten met 1 teen knoflook, de kervel – houd een paar topjes apart voor de garnering – en de extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een smeuïge pasta. Meng er de kaas door en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de sjalot met de laatste 3 tenen knoflook. Voeg de blokjes courgette toe en bak 2 minuten mee zonder ze te laten kleuren.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de courgette in 10 min. zachtjes gaar.
- Neem de pan van het vuur. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
- Voeg de slagroom toe en verwarm de soep nog 1 min. zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in 4 kommen. Schep er een lepeltje pesto in en maak de soep af met de bewaarde kerveltopjes, de pijnboompitten en een extra straaltje extra vierge olijfolie.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tip Serveer er crostini bij: geroosterde sneetjes stokbrood, royaal besprenkeld met extra vierge olijfolie. Besmeer ze met een beetje pesto of bestrooi met zeezout.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, &klevering-zuid.