Placeholder

Recept voor couscoussalade met sinaasappel en feta

Zin in een zomerse salade? Deze couscoussalade met sinaasappel en feta is heerlijk verfrissend.

Zin in een zomerse salade? Deze couscoussalade met sinaasappel en feta is heerlijk verfrissend.

Maaltijdsalade, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g couscous
  • 2 sinaasappels
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 avocado, geschild, pit verwijderd en in blokjes
  • 150 g gemengde sla (zak)
  • 5 el olijfolie
  • 2-3 el citroensap
  • 150 g feta (Apetina), in blokjes

Aan de slag!

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spreid de couscous uit op een bord en laat tot lauwwarm of koud afkoelen.
  2. Pel de sinaasappels, verwijder het wit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  3. Meng in een schaal de couscous met de sinaasappels, ui, avocado en gemengde sla. Meng er de olie, het citroensap en wat zout en peper door.
  4. Proef de salade en voeg eventueel nog een beetje citroensap toe.
  5. Meng er de feta door.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes, Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski