Placeholder

Recept voor crêpes met prei en geitenkaas

Een keer iets ander proberen met crêpes? Dit recept voor hartige crêpes doet het goed als lunch of bij een picknick.

Een keer iets ander proberen met crêpes? Dit recept voor hartige crêpes doet het goed als lunch of bij een picknick.

Bereidingstijd: 30 minuten
Afkoelen: 30 minuten

Ingrediënten voor de crêpes

• 115 g bloem
• mespunt zout
• 2 grote eieren
• 3 dl melk
• 30 g boter, gesmolten

Ingrediënten voor de vulling

• 30 g boter
• 2 dunne preien, in ringen
• 1 el fijngehakte bieslook
• 150 g zachte geitenkaas
• 8 lange bieslookstengels

Ook lekker: Recept voor spinazie-pannekoeken

Aan de slag

• Pureer alle ingrediënten voor de crêpes met een staafmixer in een maatbeker tot een glad beslag.
• Doe telkens een juslepel beslag in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en draai de pan
zodat het beslag zich gelijkmatig verdeelt over de bodem. Draai de crêpes zodra de randen bruin kleuren. Bak nog een minuutje op de andere kant. Laat de crêpes afkoelen.
• Bak voor de vulling de prei 5 minuten in de boter op matig vuur. Schep regelmatig om. Haal de pan van het vuur en schep de bieslook en geitenkaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Doe over in een kom en laat afkoelen.
• Leg in het midden van elke crêpe een paar eetlepels van de preivulling. Vouw de linker- en rechterkant van de crêpes over de vulling en rol ze dan van voor naar achter op tot een vierkant pakketje. Knoop de pakketjes dicht met een stengel bieslook.

Meer receptinspiratie: Hartige wafels: dit zijn de lekkerste recepten om te proberen

Productie Tessa Klösters Foto’s Eric van Lokven Styling Cyn Ferdinandus Receptuur & foodstyling Eke Mariën