Placeholder

Recept voor Croque monsieur

Dé Franse tosti met romige bechamelsaus.

Dé Franse tosti met romige bechamelsaus.

Lunchgerecht voor vier personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 zakje bechamelsaus (50 g)
  • 500 ml melk
  • 100 g Emmentalerkaas, geraspt
  • 8 sneetjes witbrood
  • 4 plakken achterham
  • 2 tomaten, in dunne plakken
  • versgemalen zwarte peper

Extra nodig: bakpapier.

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Roer de inhoud van het zakje bechamelsaus door de koude melk en breng de melk al roerend aan de kook.
  3. Blijf roeren tot je een mooie dikke saus hebt.
  4. Voeg de helft van de kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.
  5. Leg 4 sneetjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Beleg het brood met de ham en plakjes tomaat.
  7. Verdeel er de helft van de bechamelsaus over.
  8. Dek de broodjes af met een tweede snee brood en bestrijk de bovenkant van de broodjes royaal met de rest van de bechamelsaus.
  9. Strooi er de kaas over en maal er peper over.
  10. Schuif de broodjes in het midden van de oven en gril ze ca. 10 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Dien op met een eenvoudige groene salade met vinaigrette.

Credit
Recpeten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.