Recept voor doperwten-courgettesoep met munt
8 november 2013
Zin in een lekker soepje? Dan is deze variant met een verrassende combinatie van doperwten en munt een echte aanrader!
Zin in een lekker soepje? Dan is deze variant met een verrassende combinatie van doperwten en munt een echte aanrader!
Voor- of lunchgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 courgette, in kleine blokjes
- 750 ml groenten- of kippenbouillon
- 400 g doperwten (diepvries)
- enkele muntblaadjes, in dunne reepjes
- extra: staafmixer
Aan de slag!
- Verwarm de boter in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten.
- Voeg tweederde van de blokjes courgette toe en bak ze 1 minuut mee.
- Schenk de bouillon erbij, voeg de doperwten toe en breng alles aan de kook.
- Laat de soep 4-5 minuten met een deksel op de pan koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen of diepe borden en verdeel de achtergehouden blokjes courgette en de munt over.
- Serveer met stokbrood.
Garneertip: Strooi over elke kom soep nog wat verbrokkelde feta of geitenkaas en dunne plakjes radijs.
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.