Recept voor doperwtensoep met spekjes
9 maart 2014
Zin in een makkelijke maaltijd vanavond? Maak doperwtensoep, lekker met gebakken spekjes en wat brood.
Zin in een makkelijke maaltijd vanavond? Maak doperwtensoep, lekker met gebakken spekjes en wat brood.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 450 gram aardappels
- 200 gram diepvries doperwten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 600 ml bouillon (groente)
- snufje zout/peper
- eventueel magere spekreepjes
Aan de slag!
- Begin met het snipperen van het uitje en snijd een teentje knoflook fijn.
- Schil vervolgens de aardappels en snijd deze in blokjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan.
- Voeg na circa 2/3 minuten de aardappels, de doperwten en de bouillon toe. Laat het geheel nu circa 10-15 minuten pruttelen.
- Ondertussen kun je eventueel de spekjes uitbakken en een broodje in de oven doen.
- Na circa 10-15 minuten is het tijd om de soep te pureren. Maal met een staafmixer de soep fijn en serveer de doperwtensoep met de uitgebakken spekjes en een lekker broodje.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.