Recept voor dronken aardbeien met vanilleroom
1 maart 2015
Krijg je gasten? Verras ze met dit heerlijke toetje.
Krijg je gasten? Verras ze met dit heerlijke toetje.
Nagerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g aardbeien
- 200 ml zoete muskaatwijn (bijv. moscatel)
- 1 el suiker
- 1 el amandelschaafsel
- 125 ml (biologisch) crème fraîche
- 1 zakje vanillesuiker
Aan de slag!
- Veeg de aardbeien schoon.
- Halveer de grote vruchten of snijd ze in kwarten.
- Schep de aardbeien om met de wijn en de suiker.
- Marineer ze min. 30 minuten afgedekt in de koelkast.
- Schep de aardbeien af en toe door de wijn.
- Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel.
- Schud op een bord.
- Roer de crème fraîche los.
- Meng er de vanillesuiker door.
- Verdeel de aardbeien met het marinadevocht over 4 coupes.
- Schep er een lepel vanilleroom op en bestrooi met het amandelschaafsel.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Marineren: 30 minuten.
Tip: In plaats van muskaatwijn is het ook heerlijk om de aardbeien te marineren in mousserende witte of rosé wijn of rosé bier.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.