Recept voor een ovenschotel met chilibonen, tomaat en tortillachips
Tekst: Vriendin
28 april 2013
Lekker en gemakkelijk te maken op zo een luie zondag.
Lekker en gemakkelijk te maken op zo een luie zondag.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 pakje tomatenblokjes (390 ml)
- 100-125 gram chilibonen/kidneybonen
- 1 kleine witte ui
- halve paprika
- 1 theelepel komijn
- 0,5 theelepel koriander
- halve zak tortilla chips
- 20 gram geraspte kaas
- eventueel een snufje chilipoeder of een rode peper
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
- Snipper daarna het witte uitje en snijd de paprika in blokjes.
- Giet een scheutje olijfolie in een koekenpan/wok en bak het uitje met de paprika aan.
- Zodra het uitje glazig is geworden voeg je de tomatenblokjes en de chilibonen of kidneybonen toe.
- Roer dit goed door en voeg daarna ook de kruiden toe.
- Zet een deksel op de pan en laat de saus ongeveer 8 tot 10 minuten pruttelen.
- Schep daarna de tomaten/bonen saus in een ovenschaal.
- Verdeel hier wat tortillachips overheen en als laatste strooi je een beetje geraspte kaas over de chips.
- De ovenschotel kan nu voor ongeveer 15-20 minuten de oven in.
- Serveer deze heerlijke ovenschotel met bijvoorbeeld witte rijst of aardappeltjes.
Tip voor de niet vegetariërs: je kan aan deze ovenschotel bijvoorbeeld ook gehakt toevoegen!
Bereidingstijd: 20 min. + 15-20 min in de oven
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Meer van Vriendin