Placeholder

Recept voor.. eierspinazietaart

Een hartige taart is altijd een goed idee!

Een hartige taart is altijd een goed idee!

Boodschappenlijstje
-1 kg spinazie
-1 eetl venkel, kleingesneden
-2 teentjes knoflook
-boter of margarine
-10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
-150 g geraspte oude kaas
-6 eieren
-1 eetl Pernod
-zout en peper
springvorm ∅ 22 cm

Aan de slag
1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
2. Kook de spinazie met de venkel en de knoflook en laat goed uitlekken.
3. Vet de springvorm in en bekleed met 8 plakjes bladerdeeg.
4. Hak de spinazie, venkel en knoflook, schep de kaas er doorheen en vul hiermee de vorm. Klop
5 eieren los met de Pernod, zout en peper en giet dit over de spinazie.

5. Snijd het overige deeg in reepjes, bedek hiermee de taart en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
6. Bak de spinazietaart in circa 50 minuten gaar. Serveer hierbij sla.

Anno nu: hartige spinazietaart met spekjes

1. Vervang de venkel door 100 gram spekjes, en de Pernod door witte wijn.
2. Gebruik alleen 8 plakjes bladerdeeg om de vorm mee te bekleden. Je maakt dus geen reepjes voor over de taart, maar laat de taart open (het 6e ei heb je dan dus ook niet nodig). Bak de taart verder zoals hierboven beschreven en strooi er ter garnering een handje pijnboompitten over.


Leuke tip! 
Dit recept komt uit het boek 'Alles kip & ei?'. In dit leuke boek lees je over de geschiedenis van de kip- en ei reclames. Wie kent niet de slogans als 'Breek de dag, tik 'n eitje' en 'Kip, 't meest veelzijdige stukje vlees'? Door de recepten van vroeger en nu is dit een geschikt boek voor de liefhebber! 

Alles kip & ei? 
Wilbert Schreurs 
Caplan Publishing B.V.
Bestellen kan hier voor € 19,95