Recept voor erwtensoep
16 oktober 2013
Met dit herfstweer is het volop genieten van een lekker warm kopje erwtensoep. En dat kun je gemakkelijk zelf maken!
Met dit herfstweer is het volop genieten van een lekker warm kopje erwtensoep. En dat kun je gemakkelijk zelf maken!
Recept voor 4-6 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 gram spliterwten
- 1 ui
- 1 peen
- 1/4 knolselderij
- 1 prei
- 2 takjes selderij
- 1 rookworst
- flink snuf peper
- klein snufje zout
Aan de slag!
- Begin met het opzetten van een pan met 2 liter water en de spliterwten.
- Als het water kookt, laat je dit circa 45 minuten zachtjes pruttelen.
- Vergeet niet om af en toe te roeren en het schuim weg te scheppen.
- Ondertussen snijd de groenten in ringen en blokjes.
- Na 45 minuten voeg je de gesnipperde ui, de stukjes peen, knolserlderij, ringen prei en wat fijngesneden selderij toe aan de pan.
- Laat dit nu weer circa 30 minuten pruttelen.
- Snijd ondertussen de rookworst in plakjes of stukjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de soep.
- Breng de soep op smaak met een flinke snuf peper en een klein snufje zout.
Bereidingstijd: 90 min.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl