Placeholder

Recept voor fajita’s met hummus, feta en geroosterde groenten

Deze vegetarische fajita’s zijn zo rijk gevuld, dat je het vlees helemaal niet mist. Lekker met geroosterde groenten!

Deze vegetarische fajita’s zijn zo rijk gevuld, dat je het vlees helemaal niet mist. Lekker met geroosterde groenten!

Hoofdgerecht voor 4 personen 

Ingrediënten

-1 aubergine
-1 courgette
-1 rode paprika
-2 teentjes knoflook, geperst
-3 el olijfolie
-zout en peper
-8 tortilla’s
-bakje hummus à 200 g
-200 g feta, in blokjes gesneden
-platte peterselie, voor erbij
-schijfjes citroen, voor erbij

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 210°C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Snijd de aubergine en courgette in lange, dunne plakken en de paprika in reepjes. Doe alles in een grote kom, voeg de knoflook, olijfolie en zout en peper toe en schud om alles goed te mengen. Doe de groenten in één laag op de bakplaat en bak ze 10 minuten. Verwarm ondertussen de tortilla’s een voor een in een koekepan zonder vet. Zet na de 10 minuten baktijd de grill aan op de hoogste stand en grill de groenten in 3-5 minuten. Besmeer de tortilla’s met de hummus en verdeel de warme groenten en feta erover. Breng de twee randen van elke tortilla naar het midden toe en zet ze vast met een prikkertje. Bestrooi met wat platte peterselie, geef er partjes citroen bij en serveer.

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 15 minuten

Tips

1. Vervang de hummus ook eens door guacamole. Geef er dan partjes limoen bij en vervang de peterselie door koriander.
2. Zorg dat je bakplaat groot genoeg is om de groenten in één laag te roosteren. Anders worden ze gestoomd en dus te zacht.
3. Ook de volgende dag lekker als lunch!

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Studio Bazar, Dille & Kamille.