Recept voor farfalle met courgette en geitenkaas
4 augustus 2011
Dit heerlijke vegetarisch gerecht heb je in een handomdraai bereid: volg de stappen van het recept en je heb in een mum van tijd een heerlijk pastagerecht op tafel staan!
Dit heerlijke vegetarisch gerecht heb je in een handomdraai bereid: volg de stappen van het recept en je heb in een mum van tijd een heerlijk pastagerecht op tafel staan!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 400 g farfalle
- 50 g boter
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tl gedroogde tijm of 1 el fijngehakte verse tijm
- 1 courgette, in kleine blokjes
- 150 g zachte geitenkaas, zonder korst en verkruimeld
- 50 g rucola
- 10 zwarte olijven
Aan de slag!
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Smelt intussen de boter in een ruime pan en fruit de knoflook, ui en tijm 1 minuut.
- Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze 3 minuten op matig vuur tot ze zacht zijn.
- Giet de pasta af en meng met de courgette, geitenkaas en rucola.
- Breng op smaak met zout en peper en verdeel over borden.
- Strooi er de olijven over.
Serveer met een gemengde salade.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désireé van Dijk. M.m.v.: Bij de Dames, Hema, Ikea, Studio Bazar, Zara-home.