Placeholder

Recept voor farfalle met courgette en geitenkaas

Dit heerlijke vegetarisch gerecht heb je in een handomdraai bereid: volg de stappen van het recept en je heb in een mum van tijd een heerlijk pastagerecht op tafel staan!

Dit heerlijke vegetarisch gerecht heb je in een handomdraai bereid: volg de stappen van het recept en je heb in een mum van tijd een heerlijk pastagerecht op tafel staan!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 400 g farfalle
  • 50 g boter
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tl gedroogde tijm of 1 el fijngehakte verse tijm
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 150 g zachte geitenkaas, zonder korst en verkruimeld
  • 50 g rucola
  • 10 zwarte olijven

Aan de slag!

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  2. Smelt intussen de boter in een ruime pan en fruit de knoflook, ui en tijm 1 minuut.
  3. Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze 3 minuten op matig vuur tot ze zacht zijn.
  4. Giet de pasta af en meng met de courgette, geitenkaas en rucola.
  5. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over borden.
  6. Strooi er de olijven over.

Serveer met een gemengde salade.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désireé van Dijk. M.m.v.: Bij de Dames, Hema, Ikea, Studio Bazar, Zara-home.