Recept voor farfalle met zalm en salsa verde
4 augustus 2011
Salsa verde betekent groene saus, maar eigenlijk is het een pittige dressing die heerlijk smaakt bij vis en over de pasta.
Salsa verde betekent groene saus, maar eigenlijk is het een pittige dressing die heerlijk smaakt bij vis en over de pasta.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 3 ansjovisfilets
- 2 augurken
- 1 bosje basilicum
- 1 bosje peterselie
- 1 teen knoflook
- 1 el kappertjes
- 4 el olijfolie
- 400 g farfalle
- 4 zalmfilets à ca 125 g
Aan de slag!
- Snijd de ansjovisfilets heel klein en snijd de augurk in stukjes.
- Hak de basilicum en de peterselie fijn.
- Pel de knoflook en hak hem fijn.
- Schep de kruiden, augurk, ansjovisfilets, kappertjes en knoflook door 3 el olijfolie.
- Breng de salsa op smaak met peper.
- Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Verhit de rest van de olie in een pan.
- Bestrooi de zalm met zout en peper en bak hem in ca. 8 minuten aan beide kanten bruin en vanbinnen net gaar.
- Verdeel de pasta over de borden.
- Leg de zalm erop en schep de salsa erover.
Lekker met sperzieboontjes en gebakken tomaatjes.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.