Recept voor feta-olijfoliecrème met groene kruiden
13 maart 2012
Dip worteltjes, komkommer of bleekselderij in deze fijne crème en je hebt een heel gezonde snack.
Dip worteltjes, komkommer of bleekselderij in deze fijne crème en je hebt een heel gezonde snack.
Lunch of borrelhapje voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 blok feta (200 g)
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl olijfolie
- 15 g basilicum
- 15 g munt
- 15 g peterselie
- 1/2 tl paprikapoeder
Aan de slag!
- Verkruimel de feta en vermeng met de crème fraîche.
- Houd 1 el olie achter en roer de rest door het kaasmengsel.
- Hak de kruiden fijn en meng ze door de fetacrème.
- Breng hem op smaak met zout en peper.
- Doe de crème over in een schaal en schenk de achtergehouden olie erover.
- Bestrooi met het paprikapoeder.
Tip: ook lekker op dikke sneden bruin brood als lunch.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desiree van Dijk.