Placeholder

Recept voor filodeegtaart met garnalen en dille

Dat wordt smullen vanavond met deze filodeegtaart!

Dat wordt smullen vanavond met deze filodeegtaart!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olijfolie, plus extra
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g roze garnalen
  • 100 g feta, in blokjes
  • 2 el fijngehakte dille
  • 1 pak filodeeg (diepvries, 225 gram), ontdooid
  • Extra: kwastje, ingevette quichevorm (24 cm doorsnee)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en courgette ca. 5 minuten.
  3. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche.
  4. Roer er de garnalen, feta en dille door.
  5. Voeg zout en flink wat peper toe.
  6. Bestrijk met een kwastje de vellen filodeeg dun met olijfolie.
  7. Leg de deegvellen in de taartvorm; laat ze hierbij telkens iets verspringen zodat de hele bodem en rand zijn bedekt en laat ze ruim over de rand heen hangen (je vouwt ze straks over de vulling).
  8. Schep het garnalenmengsel in de taartvorm.
  9. Vouw de vellen filodeeg slordig over de vulling terug en bestrijk ze met olijfolie.
  10. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.
  11. Laat 10 minuten voor het aansnijden staan.
  12. Lekker met een komkommersalade.

Tip: Leg de vellen filodeeg waarmee je niet werkt onder een vochtige theedoek. Zo blijven ze zacht en soepel en drogen ze niet uit.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 40 minuten oventijd en rusten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.