Recept voor flatbread gezond met gele tomatensalsa en avocado
11 mei 2018
Een heerlijk recept, makkelijk en snel te maken!
Een heerlijk recept, makkelijk en snel te maken!
Ingrediënten: 4 platte broden (bijvoorbeeld Libanees brood of burrito’s)
• 250 g gele kers- tomaatjes
• 1 rode peper
•1⁄2 limoen
• 25 g maiskorrels (blikje)
• 2 el maiskiemolie
• 5 g koriander- blaadjes
• 1⁄2 ijsbergsla
• 400 g zwarte bonen, uitgelekt
• 2 avocado’s
• 4 tilapiafilets à 100 g
• 1 dl kwark
• 5 g koriander
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kerstomaatjes in kwarten. Verwijder de zaden uit de rode peper en snijd de peper in dunne reepjes. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit. Meng de kerstomaatjes met de peper, het limoensap en de rasp, de mais en 1 eetlepel van de olie. Snijd de sla in dunne reepjes en meng met de korianderblaadjes. Verhit een grillpan op hoog vuur.
Smeer de visfilets in met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de vis ca. 1 minuut op elke kant op de hete grill. Leg op een bord en laat onder folie nog een paar minuten doorgaren. Warm de bonen op in een pannetje. Halveer de avocado’s rond de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in parten. Hak de koriander fijn en roer door de kwark. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Leg de platte broden 3 minuten op het rooster in het midden van de oven om op te warmen. Beleg de broden elk met bonen, visfilet, salsa en avocado en serveer met de korianderkwark.
Bereidingstijd: 30 minuten