Recept voor flensjes met peer en chocola
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Je kunt deze flensjes eten als toetje, maar het is ook bijzonder als ontbijt!
Je kunt deze flensjes eten als toetje, maar het is ook bijzonder als ontbijt!
Nagerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 20 g amandelschaafsel
- 4 flensjes (kant-en-klaar, koeling)
- 2 peren, geschild en in blokjes
- 75 g pure chocola, in stukjes
- 2 tl koekkruiden
- Extra nodig: 8 cocktailprikkers.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
- Zet ze even apart.
- Verwarm de flensjes even kort voor (bijvoorbeeld in de oven of magnetron), zodat ze makkelijker te vouwen zijn.
- Schep op het midden van elk flensje enkele blokjes peer.
- Verdeel er de chocola, de koekkruiden en het amandelschaafsel over.
- Vouw de zijkanten van de flensjes over de vulling, zodat je pakketjes hebt.
- Zet ze vast met cocktailprikkers.
Laat de pakketjes in de oven in ca. 15 minuten warm worden.
TIP: Serveer bij de warme pakketjes eventueel nog een bolletje vanille-ijs. Heerlijk!
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.