Recept voor fondue met blauwe kaas, sherry en dille
4 augustus 2011
De sherry en blauwe kaas geven deze fondue een pittig accent.
De sherry en blauwe kaas geven deze fondue een pittig accent.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 teen knoflook, gepeld
- 4 dl melk
- 300 g jonge kaas, geraspt
- 300 g blauwe kaas (bijvoorbeeld roquefort), verbrokkeld
- 2 el maïzena
- 4 el droge sherry
- versgemalen zwarte peper
- 5 takjes dille, fijngehakt
Aan de slag!
- Snijd de knoflook doormidden en wrijf er de binnenkant van een vuurvaste fonduepan mee in.
- Verwarm de melk en laat er de kazen in porties en al roerend in smelten.
- Los in een kommetje de maïzena op in de sherry.
- Meng dit mengsel door het kaasmengsel en laat de fondue nog 2-3 minuten zachtjes koken tot hij mooi dik is.
- Breng op smaak met zwarte peper en meng er de dille door.
- Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel.
Om te dippen: gekookte stukjes bleekselderij, gekookte broccoliroosjes, blaadjes witlof, blokjes bruin stokbrood en partjes peer.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.