Recept voor fondue met blauwe kaas, sherry en dille
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
De sherry en blauwe kaas geven deze fondue een pittig accent.
De sherry en blauwe kaas geven deze fondue een pittig accent.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 teen knoflook, gepeld
- 4 dl melk
- 300 g jonge kaas, geraspt
- 300 g blauwe kaas (bijvoorbeeld roquefort), verbrokkeld
- 2 el maïzena
- 4 el droge sherry
- versgemalen zwarte peper
- 5 takjes dille, fijngehakt
Aan de slag!
- Snijd de knoflook doormidden en wrijf er de binnenkant van een vuurvaste fonduepan mee in.
- Verwarm de melk en laat er de kazen in porties en al roerend in smelten.
- Los in een kommetje de maïzena op in de sherry.
- Meng dit mengsel door het kaasmengsel en laat de fondue nog 2-3 minuten zachtjes koken tot hij mooi dik is.
- Breng op smaak met zwarte peper en meng er de dille door.
- Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel.
Om te dippen: gekookte stukjes bleekselderij, gekookte broccoliroosjes, blaadjes witlof, blokjes bruin stokbrood en partjes peer.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.