Recept voor frambozenijslolly’s
7 mei 2013
Laat iedereen smullen van deze zelfgemaakte ijslolly’s.
Laat iedereen smullen van deze zelfgemaakte ijslolly’s.
Voor 10 ijslolly’s.
Boodschappenlijstje:
- 3 dl melk
- 2 dl slagroom
- 1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit geschraapt (niet weggooien)
- 100 g fijne kristalsuiker
- 5 eidooiers
- 300 g frambozen, vers of bevroren (maar wel ontdooid)
- Extra: mixer, zeef, 10 ijslollyvormen.
Aan de slag!
- Verwarm in een pannetje de melk met de slagroom, het vanillestokje, het vanillemerg en 50 gram suiker.
- Breng het mengsel aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en laat het geheel 10 minuten trekken.
- Verwijder het vanillestokje.
- Klop de eidooiers met de rest van de suiker in een kom, met een mixer tot een dikke bleekgele crème.
- Schenk de melk, beetje bij beetje en kloppend, door de eidooiers.
- Schenk alles weer terug in de pan en verwarm het al roerend op laag vuur, tot het mengsel dikker wordt en op de achterkant van een lepel blijft hangen.
- Laat het afkoelen.
- Wrijf de frambozen door een zeef en roer het frambozensap door het ijsmengsel.
- Giet het mengsel in de ijslollyvormen en laat ze in de vriezer in ca. 4 uur bevriezen.
- Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de onderkant van de vormen kort in heet water.
- Trek voorzichtig aan het stokje om de ijslolly’s uit de vormen te halen.
Recepten: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorovic.