Placeholder

Recept voor frambozentoren

Heb je iets te vieren? Deze frambozentoren met cake zal bij iedereen in de smaak vallen!

Heb je iets te vieren? Deze frambozentoren met cake zal bij iedereen in de smaak vallen!

Gebak, 12 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 pakken mix voor cake (à 400 g, Honig)
  • 8 eieren
  • 100 ml volle yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 g frambozenjam
  • 500 g witte marsepein of rolfondant
  • 125 g frambozen
  • poedersuiker
  • Extra: mixer met gardes of keukenmachine, 2 ingevette cakevormen (20 cm ø)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter romig.
  2. Voeg de cakemix, de eieren en de yoghurt toe en klop alles op de laagste stand glad. Klop op een hogere stand nog 2-3 min. tot een luchtig beslag.
  3. Verdeel het beslag over de cakevormen en strijk glad.
  4. Bak de cakes in de voorverwarmde oven in 45 min. goudbruin en gaar, tot een satéprikker schoon uit de cake komt.
  5. Laat de cakes afkoelen.
  6. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf.
  7. Snijd de cakes horizontaal in 2 plakken. Besmeer de snijvlakken met de frambozenjam. Leg de bovenste helften omgekeerd op de onderste helften en stapel de cakes.
  8. Rol de marsepein of fondant op een met poedersuiker bestoven werkvlak uit tot een lap van 15 cm breed en 64 cm lang.
  9. Wikkel rond de cake, druk goed aan maar laat de bovenkant open. Schep er de slagroom in en garneer met de frambozen. Bestuif de taart met poedersuiker.

Tip: Versier de taart aan de onderrand nog met roosjes van marsepein of rolfondant. Steek kleine rondjes uit uitgerold marsepein. Vouw het eerste rondje dubbel. Vouw verspringend van elkaar nog 9 rondjes om het eerste blaadje heen zodat er een roosje ontstaat. Druk ze aan de onderkant goed samen en snijd eventueel plat bij.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Oventijd: 45 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar.