Recept voor frisse kikkererwtensalade met chorizo
31 augustus 2017
Verrassende combinatie van kikkererwten en chorizo.
Verrassende combinatie van kikkererwten en chorizo.
Ingrediënten
– 2 el rozijnen
– 100 g chorizo
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 oranje paprika
– 2 stengels selderij, in schijfjes
– 1 blik gekookte kikkererwten (400 g)
– 2 el ongepelde amandelen
– 10 g peterselieblaadjes
– 10 g muntblaadjes
– 1⁄2 citroen
– 3 el extra vierge olijfolie
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Week de rozijnen 15 minuten in koud water en giet af boven een zeef. Snijd de chorizo in halve plakjes en bak ze 5 minuten op matig vuur uit in een koekenpan. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en zet de paprika’s op z’n kop op een met bakpapier beklede bakplaat. Gaar ze 20 minuten in de oven tot ze op sommige plekken zijn zwartgeblakerd. Leg in een kom en dek strak af met plasticfolie. Laat ze 10 minuten afkoelen en trek er dan met een scherp mesje de velletjes af.
Snijd de paprika’s in reepjes en de selderij in dunne schijfjes. Spoel de kikkererwten goed schoon en laat uitlekken op een vergiet. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan, laat even afkoelen en hak ze grof. Houd een paar mooie kruidenblaadjes achter en hak de rest van de peterselie en munt fijn. Pers de citroen.
Meng in een grote kom de kikkererwten met de rozijnen, gebakken chorizo, paprika, selderij, kruiden, citroensap en olijfolie. Breng de salade op smaak met peper en zout. Schep op een grote schaal en strooi de amandelen en de achtergehouden kruidenblaadjes erover.
Bereidingstijd: 30 minuten