Placeholder

Recept voor frisse limoensalade

Heb je een redelijk zwaar gerecht verzonnen voor een diner? Geef de avondmaaltijd een fris accent met deze heerlijke limoensalade. Ideaal als bijgerecht of lunch.

Heb je een redelijk zwaar gerecht verzonnen voor een diner? Geef de avondmaaltijd een fris accent met deze heerlijke limoensalade. Ideaal als bijgerecht of lunch.

Bijgerecht, 4 personen.

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 komkommer
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 3 bosuitjes, fijngehakt
  • 125 g taugé
  • 2 limoenen, schoongeboend
  • 1 el gembersiroop (flesje)
  • 2 el (arachide)olie
  • 50 g cashewnoten, grof gehakt
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie

Aan de slag!

  1. Schil de komkommer.
  2. Snijd hem over de lengte doormidden en ris er met een theelepel de zaadlijsten uit.
  3. Snijd het vruchtvlees in lange luciferdunne repen.
  4. Snijd de ijsbergsla in zo dun mogelijke repen.
  5. Snijd ook de bosuitjes in lange dunne reepjes.
  6. Meng in een schaal de komkommer met de ijsbergsla, taugé en bosuitjes.
  7. Rasp boven de salade met een fijne rasp de schil van de limoenen (alleen het groen).
  8. Meng het rasp erdoor.
  9. Zet de salade in de koelkast.
  10. Pers de limoenen uit en meng het limoensap samen met de gembersiroop en olie net voor gebruik door de salade.
  11. Breng op smaak met zout en peper en strooi er de cashewnoten en peterselie over.

Serveer de zeeduivel met kokossaus.

Bereidingstijd: ca. 5 minuten, plus ca. 20 minuten voorbereiding.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.