Placeholder

Recept voor frisse mediterrane kipsalade met feta en amandel

Lekker als maaltijdsalade of bijgerecht!

Lekker als maaltijdsalade of bijgerecht!

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
-3 kipfilets
-6 el olijfolie
-1 courgette, in plakjes
-1 rode paprika, in repen
-2 rode uien, in partjes
-1 tl gedroogde oregano
-2 el amandelschaafsel
-75 g rucola
-2 el balsamicoazijn
-100 g feta

Extra nodig: grillpan

Aan de slag:
Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilets met 2 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets in de grillpan in 10-12 minuten bruin en gaar. Meng intussen in een kom de courgette met de paprika, de ui, de oregano en de rest van de olijfolie. Neem de kipfilets uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Grill de groenten in porties in de grillpan beetgaar. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekepan goudbruin en schud op een bord. Verdeel de rucola over 4 borden. Snijd de kipfilets in plakjes en leg ze met de groenten op de rucola. Besprenkel de salades met de balsamicoazijn. Verkruimel de feta grof boven de salades en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bereidingstijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Kitsch Kitchen, H&M Home, Zara Home, Nijhof, Jan van IJken, Maison NL.


Meer van Vriendin