Recept voor Frisse rijstsalade met zalmfilet
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Binnen een halfuurtje heb je dit gezonde en lichte gerecht op tafel. Zalm is een vis vol goede vetten en de rijstsalade lekker licht.
Binnen een halfuurtje heb je dit gezonde en lichte gerecht op tafel. Zalm is een vis vol goede vetten en de rijstsalade lekker licht.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 300 g wilde en witte rijst
- 250 g gesneden snijbonen (vers of diepvries)
- geraspte schil en sap van 1 (biologische) citroen
- 6 bosuitjes, in dunne ringen
- 8 el olijfolie
- een flinke hand verse basilicum, in reepjes
- 4 zalmfilets (à 150 g)
Aan de slag!
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, kook de laatste 4 minuten de snijbonen mee.
- Giet de rijst en bonen af en meng er meteen het citroenrasp en -sap, de bosuitjes en 6 el olijfolie door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de rijst tot lauwwarm afkoelen (zo trekken de smaken er goed in) en meng er de basilicum door.
- Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
- Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 minuten per kant.
- Serveer met de rijst en eventueel een tomatensalade.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof en Studio bazar.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.