Placeholder

Recept voor Frites stoofvlees met kropsla

Hmm. Een heerlijk gerecht voor vanavond. Door de bouillon en zelfgemaakte frites ook minder vet dan je denkt!

Hmm. Een heerlijk gerecht voor vanavond. Door de bouillon en zelfgemaakte frites ook minder vet dan je denkt!

Ingrediënten:
• 600 g rundersukadelappen
• 2 el mosterd
• 3 el bloem
• 1 vleesbouillon- tablet
• 4 el olijfolie
• 1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
• 2 eieren
• 1 kropsla
• 3 el sladressing halfvol
• 1 el bieslook, fijngehakt.

Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Bestrooi de runderlappen met peper en besmeer aan beide kanten met de mosterd. Strooi de bloem in een bord en haal het vlees erdoorheen. Verhit in een braadpan 1,5 eetlepel olijfolie. Bak de lapjes rondom bruin aan. Schenk water in de pan, tot het vlees is bedekt. Voeg de bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 2 uur zachtjes gaar. Kijk af en toe of er nog voldoende vocht is, schenk er eventueel wat warm water bij.

Verwarm de oven voor op 200oC. Snijd de aardappelen (met schil) in frieten, verdeel over de bakplaat en besprenkel met de rest van de olijfolie. Bestrooi met zout naar smaak. Bak de frites in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Kook de eieren in 8 minuten hard, pel ze en snijd in partjes. Maak de kropsla schoon en maak aan met de sladressing. Verdeel de partjes ei over de kropsla en bestrooi met de bieslook en peper naar smaak. Verdeel de frites over 4 borden, schep er het stoofvlees bij en serveer met de kropsla.

Bereidingstijd: 25 minuten
Stooftijd: 2 uur
Oventijd: 30-35 minuten


Meer van Vriendin