Recept voor frittata met spinazie, dille en geitenkaas
24 juni 2013
De frittata is een kruising tussen een omelet, pannenkoek en pizza en afkomstig uit Italië. Deze vegetarische frittata met geitenkaas is om te smullen!
De frittata is een kruising tussen een omelet, pannenkoek en pizza en afkomstig uit Italië. Deze vegetarische frittata met geitenkaas is om te smullen!
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 100 g bladspinazie , grof gesneden
- 5 eieren
- 2 el fijngehakte dille
- 1 klein rolletje zachte geitenkaas (ca. 150 g), in plakjes (of 150 g verkruimelde geitenkaas)
- (afbak)stokbrood, voor erbij
Aan de slag!
- Verwarm de ovengrill voor.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
- Voeg de spinazie toe en roerbak 1-2 minuten mee tot de spinazie net is geslonken.
- Neem de pan van het vuur.
- Klop in een kom de eieren met zout en peper los.
- Meng er de spinazie en dille door.
- Veeg de koekenpan met een stuk keukenpapier schoon.
- Verhit 1 eetlepel olie in de pan en schenk er het eimengsel in.
- Bak de omelet op matig vuur ca. 5 minuten, tot de onderkant mooi goudbruin is, maar de bovenkant nog net niet is gestold.
- Schuif de pan met omelet ca. 15 cm onder de ovengrill en grill de bovenkant in 2-3 minuten goudbruin.
- Serveer de frittata met stokbrood en een gemengde salade.
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.