Recept voor fruitspies met chocoladesaus
1 februari 2015
Zondigen op zondag is heerlijk met deze fruitspiesjes. Maak de chocoladesaus met cacaopoeder en amandelmelk voor een ‘slanke’ saus.
Zondigen op zondag is heerlijk met deze fruitspiesjes. Maak de chocoladesaus met cacaopoeder en amandelmelk voor een ‘slanke’ saus.
Dessertbordjes
Boodschappenlijstje:
- 15 g cacaopoeder
- 10 g witte (basterd)suiker
- 5 g maïzena
- 150 ml amandelmelk
- 125 g verse ananas, in 8 blokjes
- 1 grote kiwi, in 8 partjes
- 1 banaan, in 8 dikke plakjes
- Tros druiven
- Ook nodig: 8 houten spiesjes
Aan de slag!
- Roer in een kom de cacaopoeder, suiker en maïzena door elkaar.
- Voeg een scheut amandelmelk toe en klop met een garde tot een glad mengsel.
- Breng de rest van de amandelmelk in een steelpan aan de kook. Voeg het cacaomengsel al roerend toe. Laat zachtjes doorkoken tot het goed bindt. Houd de saus warm.
- Rijg het fruit om en om aan 8 spiesjes en verdeel ze over bordjes.
- Lepel er wat warme chocoladesaus over en serveer met de rest van de chocoladesaus.
Bereidingstijd: ca. 20 min.
Truc: maak chocoladesaus van cacaopoeder en amandelmelk. Cacaopoeder bevat slechts 20 kcal per eetlepel terwijl een klein stukje chocola (10 gram) al snel 55 kcal telt. Amandelmelk is lekker zoet en bevat half zoveel calorieën als halfvolle melk.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Ikea, Bedazzle, Zara Home.