Recept voor fruittrifle met popcorn
11 januari 2015
Je toetje is een stuk minder vet wanneer je koek of cake vervangt door popcorn die je op smaak brengt met koekkruiden of kaneel. Geen tijd om te poffen? Neem kant-en-klare rice crisps.
Je toetje is een stuk minder vet wanneer je koek of cake vervangt door popcorn die je op smaak brengt met koekkruiden of kaneel. Geen tijd om te poffen? Neem kant-en-klare rice crisps.
In een coupe
Boodschappenlijstje:
- 2 tl suiker
- 1 mespunt(en) koekkruiden of kaneel
- 1 el olie
- 15 g popcornmaïs
- 250 g frambozen, vers of diepvries, ontdooid
- 4 mandarijntjes, geschild en in partjes
- 400 ml magere yoghurt
- Ook nodig: 4 coupes of wijde glazen
Aan de slag!
- Meng in een kom 1 tl suiker en de koekkruiden door elkaar.
- Verhit de olie in een kleine pan met deksel. Test of de olie heet is door 2 maiskorrels in de pan te doen: als de korrels gaan draaien is de olie heet genoeg.
- Voeg de pofmaïs toe en zet de deksel op de pan. Zet het vuur laag en schud de pan heen en weer. Wacht tot het poppen ophoud.
- Schep de popcorn door het suikermengsel.
- Houd de helft van de frambozen heel en meng ze met de partjes mandarijn.
- Pureer met een staafmixer de rest van de frambozen met 1 tl suiker tot moes.
- Vul 4 coupes met de helft van het fruit, een laag yoghurt en een laag frambozenpuree. Verdeel de rest van het fruit erover en garneer met de popcorn.
Bereidingstijd: ca. 20 min.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Ikea, Bedazzle, Zara Home.