Placeholder

Recept voor gamba’s met koriander-peterseliemarinade

Deze pittige kruidenmarinade smaakt het best met verse bladpeterselie. Bladpeterselie heeft een intensere smaak dan gewone krulpeterselie.

Deze pittige kruidenmarinade smaakt het best met verse bladpeterselie. Bladpeterselie heeft een intensere smaak dan gewone krulpeterselie.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 15 g verse koriander
  • 15 g verse (blad)peterselie
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 0,5 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 gedroogde chilipeper, verkruimeld
  • 500 g gepelde rauwe tijgergarnalen
  • Houd enkele takjes koriander en peterselie achter voor de garnering.

Aan de slag!

  1. Hak in een keukenmachine of met een staafmixer de rest van de verse kruiden, de knoflook, twee eetlepels olijfolie, het citroensap, de komijn en de chilipeper fijn.
  2. Voeg een beetje zout toe.
  3. Meng in een kom de garnalen met het kruidenmengsel. 
  4. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de garnalen op een matig tot hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten bruin en gaar. 
  5. Schep ze in een schaal en strooi er de rest van de verse kruiden over.
  6. Lekker met een frisse salade en couscous.

Recept: Tal Maes Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Isabelle van der Horst